De voordelen van een tegelvloer

Vloertegels kunnen een huis transformeren. Ze kunnen huiseigenaren een levend oppervlak bieden dat gemakkelijk te reinigen is en er altijd perfect uitziet, zelfs met een huis vol huisdieren. Sinds hun oorspronkelijke uitvinding zijn vloertegels geëvolueerd met een breed scala aan uiterlijk. Moderne tegels vloeren werden alleen gebruikt in de keuken of de badkamer. Tegenwoordig worden tegels overal in het huis voor vloeren gebruikt. vloertegels deventer kan een volledig scala aan mogelijkheden voor het gebruik van tegelvloeren onthullen.

Keramische tegelvloeren

Keramische tegels hebben eeuwenlang als vloerbedekking gediend. De voordelen van keramische tegelvloeren zijn onder meer zeer duurzaam en bestand tegen slijtage, zelfs bij constant voetverkeer. En extreme blootstelling aan licht doet geen kwaad aan een keramische tegelvloer. De kleuren in de tegel vervagen niet, zelfs niet als deze wordt blootgesteld aan uren direct zonlicht.

Soorten tegelvloeren

Vloertegels zijn gemaakt van keramiek, porselein, vinyl, beton en linoleum. Elk van deze soorten tegels wordt op dezelfde manier aangebracht als traditionele keramische tegels met een laag thinset of tegelkit. De installatie begint meestal vanuit een centrale plek in de kamer en werkt vanaf daar naar buiten. Na 24 uur zitten zonder voetgangers, wordt een laag grout aangebracht om de leegte tussen de tegels op te vullen.

Betonnen tegels

Betontegels zijn veel zwaarder dan keramische tegels. Betontegel biedt grotere veelzijdigheid omdat de tegels kunnen worden gegoten om elke grootte en vorm te creëren. Het gebruik van betonnen tegels zorgt voor verschillende uitsnijdingen, driedimensionale sculpturale ontwerpen, bedrukte patronen en inkapsels. Beton stelt de huiseigenaar ook in staat de kleur van de tegel aan te passen aan zijn decor. Na het leggen van de betontegels, moeten ze worden verzegeld om speciale kleuren te behouden. Met betontegels is een grote verscheidenheid aan ontwerpen mogelijk en de mogelijkheid om korte runs te doen, stelt de fabrikant in staat om elke klant te huisvesten. Een ander voordeel van het gebruik van betontegels is dat het recyclebaar is, aangezien beton kan worden geoogst en herhaaldelijk kan worden gebruikt voor andere projecten.

Floor Tile prijzen

De prijs die het kost om een ​​kamer te betegelen, is gebaseerd op de afmetingen van de kamer en het materiaal dat is gebruikt om de tegel te maken. Betonnen vloeren kosten $ 420 – $ 530 voor scherp geprijsde tegels; $ 930 – $ 1.180 voor premium tegels; en 1.030-1.310 voor ontwerperbetontegels die een ruimte van 500 vierkante voet behandelen. Het gebruik van keramische tegels om diezelfde ruimte te dekken kost ongeveer $ 1.177. Als u vinyltegels op een ruimte van 320 vierkante voet gebruikt, kan dit kosten van $ 1.677 tot $ 2.938.

Installatie van vloertegel

De installatie van vloertegels vereist verschillende stappen. De vloer moet absoluut waterpas zijn, wat kan vragen om de installatie van underlayment. Als de installatie goed is en het oppervlak op de juiste manier is afgewerkt, heeft een tegelvloer het vermogen om eeuwig mee te gaan.

Vloeren, zoals andere decoratievormen, zullen blijven evolueren als stijlen blijven veranderen. Tegenwoordig zijn vloertegels verkrijgbaar in vele materialen, waarvan sommige zeer duurzaam en bijna onverwoestbaar zijn. Als je een liefhebber bent van een langlevende inrichting, dan is een tegelvloer iets voor jou.